Gomarus-leerlinge doet examen in elf vakken en slaagt cum laude

Het is met recht een bijzondere prestatie te noemen: eindexamen vwo doen in alle profielen en vervolgens cum laude slagen. De zeventienjarige Aniek Reinders van het Gomarus College deed het gewoon.

Verreweg de meeste eindexamenleerlingen volgen één profiel en soms willen er nog wel eens twee gevolgd worden maar Aniek koos er bewust voor om alle onderdelen te volgen. “In de onderbouw ging het mij erg makkelijk af waardoor ik besloot om vier extra vakken te nemen. Uiteindelijk had ik behoefte aan nog meer uitdaging en ben ik alle profielen maar gaan doen.”

Dat Aniek zou zakken daar is ze geen moment bang voor geweest. Toch was ze bij de uitslag lichtjes teleurgesteld. “Ik had een 8,3 behaald op wiskunde terwijl dat mijn beste vak is.” Ze besloot een herkansing te doen, haalde een 9,4 en met dat cijfer slaagde ze cum laude in alle vier de profielen.

Donderdag sloot Aniek voor de laatste keer de deuren van het schoolgebouw. Na de zomervakantie verruilt ze het Noorden voor Nijmegen waar ze aan de Radboud Universiteit Geneeskunde gaat studeren. “Ik vind het wel een beetje spannend maar ik heb er ook erg veel zin in.”