FC Groningen te sterk voor SV Meppen

sport
Foto: Andor Heij

FC Groningen heeft vrijdagavond in Norg met 2-1 gewonnen van SV Meppen, dat in de Duitse derde bundesliga speelt.

FC Groningen speelde met veel beleving en druk naar voren en kwam op een 1-0 voorsprong via de van Kozakken Boys overgekomen Ahmad Mendes Moreira.

Na rust was Moreira weer belangrijk. Zijn voorzet werd na 58 minuten door Tom van Weert met een kopbal afgerond: 2-0.. Daarna wisselde FC Groningen zeven keer en kon SV Meppen via Max Kremer na 81 minuten terugkomen tot 2-1.

FC Groningen heeft woensdag in Blijham met Uerdingen ’05 opnieuw een Duitse oefentegenstander.

Deel dit artikel:

 1. Gezien de overwinningen van SV Meppen op Heracles (2-0) en PEC (5-2) een prima resultaat voor de FC.

  Maar wel gewoon met 2 spitsen gaan spelen. Sinds er met één spits wordt gespeeld (laatste jaren van trainer Jans) gaan spitsen hier de vernieling in. Eredivisiewaardige spitsen als Genero Zeefuik, Hoesen en Sorloth bijvoorbeeld. En is het voetbal vaak niet om aan te zien.

  Opflikkeren met dat systeemautistische en over-tactische één spits gezeik. Dankzij Veldmate (wel een goeie scout) en Jeltema (schijnt een redelijke bankklerk te zijn) bij de FC in beton gegoten. Weg ermee. Bij het grof vuil.
  Inclusief die Hennie Spijkerman. Zorgt ook voor kansloos betonvoetbal doordat hij spelers vol idiote verdedigende taken en opdrachten volstopt. Zo’n assistent trainer doodt alle intuïtie, ritme en verrassing. Kansloos eigen ego bevredigend gebeuren.

  Danny moet gewoon voor strijd en een wat opportunistische opportunisme gaan. Naar voren met die bal. Als Jans (goede trainer) oververzorgde en op impotent op balbezit gericht zaadvoetbal met één spits van Danny eist, moet Danny de supporters mobiliseren. Meesten zijn helemaal klaar met Hans en Jans en hun vriendjes.

  Wegsturen van Kemkers kan niet goed gemaakt worden. Club gaat binnen twintig jaar sterven. Komen vrijwel géén nieuwe supporters bij.
  Jeugd is bijzonder consumptief. Kennen niet die haast automatische verbondenheid met regio. Kiezen daarom niet voor in de kou naar een bijzonder zwakke imitatie van Barcelona te kijken. Lekker thuis op de bank 3D het origineel zien winnen in Primera Division en in de Champions League.

  H*erenveen kent het beleven van Friese identiteit. Twente van de Tukkerse. NAC kent een geweldig sfeer dankzij avondwedstrijden, trouw fanatieke club bierdrinkers.
  Groningen had via Kemkers tot Red Bull Salzburg-achtig voetbal kunnen komen. Of een vechtmachine alla Atletico Madrid van een paar terug. Het was iets unieks (voor Nederland) geworden, en had naast bestaande supporters, nieuwe fans kunnen aanboren.
  Maar ego van Jans was te groot. Groter dan het belang van de FC. Grunn zal binnen twintig jaar als een nachtkaars uitdoven. Maar dit seizoen wil ik wel de al jaren beloofde strijd zien. 442 GTPV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *