Eerder al problemen met onveilige balkons

wijken
Foto: Hiddo Zuiderweg

Het is nog steeds niet duidelijk waardoor een balkon van een woning aan de West-Indischekade afgelopen woensdag kon afbreken. Ook blijken er in de Couperusstraat vorig jaar onveilige balkons afgesloten te zijn.

Woningcorporatie Lefier doet nog steeds onderzoek hoe het balkon aan de West-Indischekade kon instorten. De ruim driehonderd overige balkons zijn afgesloten. Wanneer de resultaten bekend zijn gaan ook externe experts het rapport beoordelen.

Eind vorig jaar waren er klachten over vergelijkbare balkons in de Couperusstraat. De woningen zijn deels van Lefier en deels van particuliere eigenaren. Van de 32 balkons bleken er vijftien onveilig te zijn, waarvan er drie van Lefier waren. Die balkons zijn afgesloten en er wordt bekeken welke maatregelen er nodig zijn om de balkons weer veilig te maken.