Eerder al problemen met onveilige balkons

wijken
Foto: Hiddo Zuiderweg

Het is nog steeds niet duidelijk waardoor een balkon van een woning aan de West-Indischekade afgelopen woensdag kon afbreken. Ook blijken er in de Couperusstraat vorig jaar onveilige balkons afgesloten te zijn.

Woningcorporatie Lefier doet nog steeds onderzoek hoe het balkon aan de West-Indischekade kon instorten. De ruim driehonderd overige balkons zijn afgesloten. Wanneer de resultaten bekend zijn gaan ook externe experts het rapport beoordelen.

Eind vorig jaar waren er klachten over vergelijkbare balkons in de Couperusstraat. De woningen zijn deels van Lefier en deels van particuliere eigenaren. Van de 32 balkons bleken er vijftien onveilig te zijn, waarvan er drie van Lefier waren. Die balkons zijn afgesloten en er wordt bekeken welke maatregelen er nodig zijn om de balkons weer veilig te maken.

Deel dit artikel:

 1. Je mag verwachten dat de bewoner dan ook minder huur betalen want je betaalt wel huur met en balkon. Ben benieuwd of bewoners nu minder huur moeten betalen.

  1. Ik ben daar niet zo benieuwd naar aangezien er minder meters en woongenot is met daarbovenop wederom overlast.Wettelijk gezien moet Lefier direct haar huur aanpassen.

   1. Heb jij een huurpuntentelling gedaan? Doe maar eens. Deze woningen worden voor ver onder de vraagbare huurprijs verhuurd.

   2. Ik doe niet huurpunten-telling aangezien ik een eigen huis heb en dat ze onder de prijs worden verhuurd is niet waar want meer zijn ze gewoonweg niet meer waard.(en nog minder)

 2. Lijkt me toch vrij duidelijk. De Balkons zijn oud, de wapening is afgebroken, dus doorgeroest. Ik heb even op streetview gekeken. De balkons aan de Couperusstraat zijn wel ook via de balustrade aan de muur verankerd, itt deze balkons

 3. Gaan ze alleen de balkons onderzoeken of de hele constructie van de flats? Ik bedoel de constructie heeft sinds het bestaan constant met vocht en kou te maken gehad zowel buiten als binnen.

  Ik denk dat het verstandiger is ze af te breken en nieuwe goedkope sociale huur er meer te zetten. Dus niet de zogenaamde sociale huurhuizen met huurprijs van 710 euro (max huurtoeslag grens). Want dan lever je er gewoon op in als je recht op huurtoeslag hebt en erger nog als je het niet hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *