De Wijert in het teken van springkussens

wijken
Foto: Arpingstone - Eigen werk, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1325679

De Wijert staat zaterdag in het teken van het outdoor springkussen festival. Het initiatief vloeit voort uit de wijkdeal en de organisatie verwacht flink wat mensen.

“Het festival wordt gehouden in het Hendrik de Vriesplantsoen”, vertelt Ronald Bakker van Wijkdeal De Wijert. “Daar zullen morgen vele springkussens opgebouwd worden, waaronder een zestig meter lange stormbaan.” Zowel kinderen als ouders zijn welkom in het plantsoen. “Ouders mogen gewoon mee springen, maar ze mogen ook de handen uit de mouwen steken door vrijwilliger te zijn bij één van de luchtkussens.”

Springkussen, barbecueën en zandkastelen bouwen
Het festival is één van de initiatieven die deze zomer gehouden wordt in De Wijert waarmee gepoogd wordt om bewoners met elkaar in contact te brengen en ze ook verbonden te laten voelen met de wijk. “Vanavond vindt er bijvoorbeeld een barbecue plaats voor wijkbewoners en vanaf 28 juli organiseren we weer drie weken lang het bouwen van zandkastelen. Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan en dat was zo’n succes dat we dat dit jaar weer gaan doen.”

Het springkussen festival begint zaterdag om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *