D66 wil Kinderklimaattop naar Groningen halen

nieuws

De fractie van D66 wil een Kinderklimaattop in Groningen organiseren waarmee kinderen uitgedaagd worden om mee te denken om in 2050 een circulaire economie te hebben. Dat heeft de partij dit weekend bekendgemaakt.

Het initiatief van een circulaire economie werd gelanceerd door staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66). Circulair betekent dat er wordt ingezet op het hergebruik van goederen en grondstoffen. Afval vormt in een circulaire economie steeds de grondstof voor een nieuw product. Van Veldhoven wil kinderen in het onderwijs bewust maken van deze ontwikkeling.

“Jonge inwoners betrekken bij ambities die hun toekomst bepalen”
De fractie in de Groningse gemeenteraad wil dit kracht bij zetten door een Kinderklimaattop te organiseren. “We moeten kinderen niet alleen iets leren, maar wij kunnen, als inwoners en gemeente, ook wat van kinderen leren”, zegt raadslid Wieke Paulusma. “Jonge inwoners betrekken bij ambities die grotendeels hun toekomst bepalen is een logische stap wat ons betreft. Het organiseren van een Kinderklimaattop draagt hieraan bij. Dit is al op meerdere plekken in Nederland succesvol gedaan.” Het raadslid doelt hiermee op de klimaattop die eerder dit jaar in Arnhem werd georganiseerd.

“Zij zullen de transitie moeten realiseren”
Kinderen spelenderwijs in aanraking laten komen met de circulaire beweging en duurzaam hergebruik kan volgens raadslid Arend Jan Wonink van de partij niet vroeg genoeg beginnen. “De kinderen die nu in de klas zitten, zullen straks deze transitie moeten realiseren.”

Deel dit artikel:

 1. Dezelfde fop partij heeft helemaal niets met de mening van de bevolking,oftewel de D’66 gaat de kinderen gebruiken voor haar eigen PR.

 2. Gewoon PR stuntje. Hard tekeer gaan tegen Trump dat die een papiertje niet tekent in Parijs. In de tussentijd heeft Merkel al aangegeven dat ze de doelen niet gaan halen. De auto sjoemelsoftware fabrieken draaien op volle toeren. En op 1 of andere manier gaat dat niet samen, volop sjoemel auto’s produceren en dan een klimaat doel proberen te halen. Of dat China lekker door mag vervuilen, en wij die rekening ook kunnen betalen.

 3. Heeft Pechtold niet nog wat pillen om uit te delen? Minder mensen op de aardbol schijnt ook te helpen tegen vervuiling.

  1. @Willem123

   En dan vervolgens, kort voor het sterven en bij levende lijve, zeker nog snel de organen eruit wippen? Orgaanhandel is een goedlopende industrie en de politici doen voor hun CEO vrinden natuurlijk een moord, als het moet.

 4. Hersenspoelen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. De klimaatreligie en de leugens/halve waarheden daaromtrent moeten natuurlijk overeind blijven en bij iedereen worden opgedrongen of door het keeltje geduwd.

  Eigenlijk een kotsverhaal, alsof de politiek ook maar ergens zich OPRECHT druk maakt om de toekomst van wie dan ook. En wie is eigenlijk de politiek die een ander hun ‘jolige’ mening wil opdringen? Het is al erg genoeg dat deze gekleurde meningen worden onderwezen op staatsscholen. Het zou nog iets zijn als de politiek erbij vermeld dat de klimaatleugen de papa’s en mama’s nog veel meer centjes gaat kosten en daarom de kindjes minder zakcentjes krijgen of zelfs helemaal niets meer. Misschien begrijpen ze dan wat het klimaat precies behelst.

 5. Vertel die kindertjes ook even dat deze waanzin de gemeente Woerden zestigduizend euro per huishouden kost. Wat betekent dat van alle kinderen nog maar één procent naar sportles – of muziekles kan.

  Als de opwarming door menselijk handelen geen hoax – om burgers financieel uit te persen – mocht zijn, lijkt het me verstandig om eens uit te rekenen, wat meer gaat kosten.
  Via tientallen biljoenen proberen Co2 terug te dringen, of biljoenen om nadelige effecten (zijn zeker ook positieve, zoals landbouw op hogere breedtegraden, minder doden door koude) te counteren.

  Zal mij niks verbazen als het aanleggen van grotere dijken en gemalen, rioleringen met meer capaciteit, en in koeltezones voor bejaarden (en anderen die moeite hebben met de warmte), minder kosten dan het gasloos maken van – zeg – Amsterdam.

  De vele miljarden die we besparen door het niet in bij de domme politiek gepostvatte transitie-hysterie te steken, kunnen we naar Afrika sturen om bijvoorbeeld geboortebeperking te stimuleren, en om uitvindingen te doen waardoor de oceanen gebruikt worden om de hele Sahara te irigeren. (Er moet toch een manier gevonden worden om water makkelijk te ontzouten?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *