Blauwalg gevaarlijk voor honden

nieuws
Twitpic: Gemeente Groningen

De Dierenbescherming waarschuwt hondenbezitters voor de gevaren van blauwalg in sloten en ander stilstaand water.

In stilstaand water wemelt het nu van de giftige blauwalgen. Een gevaar voor mens én dier. De hond kan er ernstige schade aan lever en zenuwstelsel van krijgen als hij veel water binnenkrijgt.

‘De blauwalg is te herkennen een aan groenige verfachtige laag in het stilstaande water. Daarnaast ruikt het water naar een sterke rotte vislucht. Als je hond toch in het water heeft gezwommen, spoel hem dan direct af met schoon water. Het oplikken van het vieze water kan leiden tot diarree, ademhalingsproblemen of krampen. Het is aan te raden om zo spoedig mogelijk een dierenarts te raadplegen die hem een middel kan geven om te braken, zodat de giftige stoffen eruit komen, schrijft de Dierenbescherming.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *