Bernlef wil Friese vlag toevoegen aan emoji’s

nieuws
Foto: Jan dijkstra - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28419042

Studentenvereniging Bernlef uit de stad onderzoekt de mogelijkheid of de Friese vlag ook toegevoegd kan worden aan de emoji’s op de smartphone. Dat heeft de vereniging donderdag laten weten.

Volgens de studenten ontbreken bij de emoji’s plaatjes van specifieke Friese onderwerpen die ze kunnen gebruiken in het chat- en app-verkeer. Daarbij wordt volgens bestuurslid Teunia Stilma de Friese vlag het meest gemist.

Om de vlag toe te voegen bij de andere vlaggen die nu al wel kunnen worden gebruikt op bijvoorbeeld Whatsapp heeft het bestuur van de vereniging een document opgesteld met argumenten en deze gestuurd naar de Unicode Technical Committee. Die heeft inmiddels laten weten naar het voorstel te zullen kijken.

Deel dit artikel: