Beiaardiers doen Bach tot Coldplay

nieuws

De week van 23 tot en met 29 juli is door de Stichting Klokkenspel Groningen uitgeroepen tot ‘De Week van de beiaard’. Beiaardier Auke de Boer bespeelt dinsdag (10.00 uur) de klokken van de Academietoren van de Rijksuniversiteit Groningen en donderdag (19.00 uur) die van de Martinitoren.’. 

Die week wordt elke dag één van de zeven carillons die de provincie Groningen rijk is bespeeld door gerenommeerde beiaardiers. De concertserie vormt één van de hoogtepunten uit een reeks van festiviteiten die de jubilerende stichting  dit jaar organiseert. De zeven carillons vormen,  met 25 automatische klokkenspellen en 400 luidklokken een belangrijk deel van het cultureel erfgoed van de provincie Groningen, vindt de club.

Naast werken van bijvoorbeeld Johan Sebastiaan Bach, Vivaldi en Händel, zijn er ook composities geprogrammeerd van hedendaagse musici als Coldplay en Leonard Cohen. “Door ook moderne muziek op te nemen in het programma, bewijzen de betrokken beiaardiers dat het carillon nog helemaal past in onze tijd.”