Arriva gaat kaartautomaten vervangen

nieuws
Foto: Arriva Nederland

Vervoersbedrijf Arriva gaat de komende tijd haar automaten op alle stations in het Noorden vervangen. De nieuwe automaten zijn gebruiksvriendelijker en bieden meer mogelijkheden.

Als eerste worden de automaten in Friesland op de spoorlijn naar Stavoren vervangen. Later dit jaar volgen de andere trajecten. Bij het vervangen worden de huidige Arriva-automaat alsook de NS-automaat weggehaald en vervangen door één nieuwe. Alleen op de stations waar ook NS-treinen stoppen blijven twee verschillende automaten aanwezig. Met de nieuwe automaten kan contactloos betaald worden met pin en creditcard en worden ook buitenlandse betaalkaarten geaccepteerd. Opvallendste wijziging is dat de nieuwe apparatuur voorzien is van een overzichtelijk touchscreen menu. Betalen met contant geld is vanwege veiligheidsoverwegingen niet meer mogelijk.

Het aanpassen van de automaten is één van de afspraken die gemaakt zijn bij de concessie-gunning aan Arriva. Deze nieuwe concessie gaat in 2020 in maar na overleg met opdrachtgevers provincie Groningen en Fryslân is besloten het plaatsen van de nieuwe apparatuur te vervroegen.