VV Groningen neemt eerste horde in nacompetitie

Foto Andor Heij: VVG - WNC.

VV Groningen heeft zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse met 3-1 gewonnen van WNC uit het Gelderse Waardenburg.

Op sportpark Het Noorden in de stad miste VVG al na 11 minuten een strafschop. Jaimie Walstra schoot op de lat. De veroorzaker van de penalty, WNC-doelman Arjen Kaasdrager, kreeg rood. Ondanks de man meer en een veldoverwicht speelde VVG onrustig en bleef het tot de pauze 0-0.

Na een paar kansen van WNC, waaronder een bal op de lat, werd VVG sterker en Giovanni Salvo kopte na 62 minuten de 1-0 binnen. Tim van der Molen miste vervolgens de tweede strafschop voor VVG. Van der Molen was in de 79e minuut wel succesvol: 2-0. Twee minuten later werd het 2-1 door Michael Soepnel. VVG kwam echter niet meer in de problemen en Salvo bepaalde in de slotseconde de 3-1 eindstand.

“Uiteindelijk is het een verdiende overwinning”, aldus Giovanni Salvo. “Maar toen zij met tien man waren speelden we het eerst niet goed uit. Toen we met 1-0 voor kwamen kregen we meer vertrouwen”. Toch werd het in de slotfase onnodig spannend. “Ja, dat werd een klein beetje billen knijpen. Maar de bal viel bij hen niet goed en gelukkig maak ik de 3-1 en was het ook meteen afgelopen”. Volgens Salvo is de hoofdklasse bereiken geen bittere noodzaak: “We hebben onze doelstelling al gehaald en dat is handhaving en dan is de periodetitel en de nacompetitie een mooi toetje”.

VVG speelt volgende week zaterdag in de tweede ronde in Vriezenveen tegen DETO. Daarna volgt voor één van deze ploegen de finale voor een plek in de hoofdklasse.