Tientallen hulpverleners in actie bij grote rampenoefening Airport Eelde

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt naar Groningen Airport Eelde. Op het vliegveld wordt een grote rampenoefening gehouden.

Het scenario dat beoefend wordt zijn twee vliegtuigen die met elkaar in botsing zijn gekomen. Rond 19.40 uur kwam de eerste melding bij de hulpdiensten binnen die daarop massaal uitrukten. Behalve de brandweer rukten diverse ambulances, politiewagens en Koninklijke Marechaussee uit. “We oefenen met een Fokker-vliegtuig dat kantelt en tegen een ander toestel aan komt”, zegt een woordvoerder. “In het ene toestel zitten negentien personen, in het andere 41.” De hulpdiensten hebben de taak om de gewonden zo snel mogelijk te bevrijden en de benodigde zorg en opvang te bieden. Een deel van de slachtoffers zijn zogenaamde LOTUS-medewerkers die gespecialiseerd zijn in het zo realistisch mogelijk uitbeelden van een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld.

Behalve de hulpdiensten zijn ook de veiligheidsregio Drenthe en de gemeente Tynaarlo bij de oefening betrokken. Een oefening van deze omvang wordt eens in de vier jaar gehouden op het vliegveld.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl