Stad presenteert veiligheidsmonitor

Het gaat goed met de veiligheid van de Stadjers. Dat blijkt uit de veiligheidsmonitor.

Het aantal  diefstallen, geweld en overlast in het eerste kwartaal van 2018 is afgenomen. Die trend is sinds het tweede kwartaal van 2017 aan de gang. Winkeldiefstal en diefstal uit bedrijven is vrijwel gelijk aan de laatste periode van 2017 . Maar in vergelijking met het derde kwartaal van 2017 zijn het aantal incidenten van woninginbraken en drugshandel gestegen. Het aantal woninginbraken in is hoger dan dezelfde  periode in  2017 maar op een vergelijke niveau als in die periodes in 2015 en 2016. Bij drugshandel is het aantal incidenten relatief laag, waardoor schommelingen al snel worden waargenomen.

Een aandachtspunt is het aantal meldingen van overlast, en van overlast gevende psychiatrische patiënten.

Deel dit artikel:

 1. Altijd bijzonder zo´n onderzoek.

  Steeds meer mensen ervaren in de stad Groningen toenemende overlast door de aanwezigheid van de veelheid van mensen:
  Dagenlange luidruchtige festivals, studenten herrie, fietsen overal op stoepen,
  overal terrassen op stoepen waardoor burgers onterecht gedwongen worden om onveilig op de rijweg lopen, vuilcontainers die niet werken, vuilnis in bosjes en openbaar groen etc etc…
  Zelfs de Groninger Rechtbank klaagt over burgemeester Peter den Oudsten dat hij ALWEER een vergunning te laat heeft afgegeven en dat daardoor de rechtsstaat vernield wordt.
  Tot slot wordt ´politieke criminaliteit´ van de gevolgen aan – door NAM bevingen – vernielde woningen in Stad niet meegerekend: want politici zijn tot op heden nog niet aan te merken als criminelen ook al beschadigen ze je levenslust, je veiligheid, je gezin, je baan en je woning.
  En niet te vergeten je verleden en je toekomst.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *