Politie waarschuwt voor babbeltruc

nieuws
foto: Google Streetview

In de afgelopen dagen heeft de politie meerdere meldingen gekregen van ouderen die het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc. Dit was aan de Parkweg, Siersteenlaan, Platinalaan en de Hora Siccamasingel.

De slachtoffers werden aangesproken door een vrouw die vroeg of ze even binnen mocht komen om een briefje te schrijven voor haar tante. De vrouw werd binnengelaten en het briefje werd aan de keukentafel geschreven. Op dat moment kwamen er nog twee2 personen binnen en die doorzochten de woning en namen geld weg. Het is ook een paar keer bij een poging gebleven vanwege het alerte gedrag van de slachtoffers.

“Waarschuw dus je opa, oma en meer ouderen die geen Facebook hebben maar wel te goed van vertrouwen zijn”, schrijft de politie.

Signalementen:
Persoon 1:
– Vrouw,
– 25 a 30 jaar
– Donkere huidskleur,
– Donker haar,
– Rond 1.60 – 1.70 lang,
– Donker gekleed.

Persoon 2:
– Vrouw,
– Rond 1.60 – 1.70 lang,
– Kort jasje aan,
– Lange broek.

Persoon 3:
– Man,
– 25 jaar
– Licht getinte huidskleur,
– Rond 1.80 lang,
– Donkere kleding.