Ondernemers Wasaweg gaan onderling energie uitwisselen

nieuws

Dertig bedrijven aan de Wasaweg in Groningen gaan duurzaam opgewekte energie onderling uitwisselen. Het project ging gistermiddag van start onder de naam Wasaweg Energieneutraal.

Wethouder Mattias Gijsbertsen verrichte de officiële start van dit grootschalige energie-project. De energie wordt opgewekt met zonnepanelen, opgeslagen in een buurtbatterij en via een slim systeem verdeeld over de bedrijven. “Als wij bij Bossers & Cnossen vandaag teveel zonne-energie opwekken voor ons eigen bedrijf, adviseert de software bijvoorbeeld onze buurman om nu energie te gaan gebruiken. Of je krijgt als bezitter van een elektrische auto een melding om je auto op dit moment aan de slimme laadpaal te zetten”, licht Marten van Vliet, directeur Bossers & Cnossen toe.

“Dit soort initiatieven van bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om Groningen in 2035 energie-neutraal te laten zijn,” aldus wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen.

Deel dit artikel:

  1. Als je naar de satellietfoto kijkt van het bedrijventerrein zie je dat er nog meer dan genoeg ruimte is voor zonnepanelen. Eigenlijk heeft alleen Bossers en Cnossen het dak vol liggen. Al die andere bedrijven interesseert het geen biet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *