Heerenhuis komende maand “Deutschlandhuis”

Donderdag start het WK voetbal in Rusland. Op verschillende locaties in de stad kan men de wedstrijden op grote schermen volgen. Zo ook in Het Heerenhuis, dat zich net als twee jaar geleden op wedstrijddagen van Duitsland, omtovert tot “Het Deutschlandhuis”. 

Op wedstrijddagen van Duitsland gaan de tafels en stoelen in het restaurant en in de grote zaal achterin het pand aan de kant. Ze maken plaats voor tribunes en grote schermen, waarop de wedstrijden gevolgd kunnen worden. Daarnaast is er Duits bier, Duits eten, Duitse muziek en Duits commentaar tijdens de wedstrijd.

“Groningen telt ontzettend veel Duitsers”, zegt Ronald Verheijen van het Heerenhuis. “Ze komen ook altijd ver in het toernooi. If you can’t beat them, join them“, verklaart Verheijen de keuze voor Duitsland. De eerste wedstrijd van onze oosterburen staat zondag op het programma. Duitsland neemt het dan op tegen Mexico.