Hanzehogeschool haalt Turkse aardbevingsexpert naar Nederland

nieuws

Met de Turkse Prof. Ihsan Engin Bal heeft de Hanzehogeschool een expert op het gebied van aardbevingsschade bij (historische) gebouwen in huis gehaald. Op 6 juni wordt hij officieel geïnstalleerd als lector Aardbevingsbestendig Bouwen.

Professor Bal werkte eerder op het vakgebied Earthquake Engineering in Istanboel. Daar assisteerde hij verschillende steden op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen, om zo een ramp als in Izmit in 1999 te voorkomen. Daarbij kwamen toen 17.000 mensen om het leven.

Professor Bal gaat in ons land onder meer het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Provincie Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen adviseren. Daarnaast gaat hij, in zijn eigen testomgeving in BuildinG op het Zernikecomplex, delen van gebouwen namaken en testen op een triltafel, om zo te zien hoe en waar de trilling schade aanrichten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *