Goederenhub Eelde gaat woensdag open

nieuws
Foto: Erick Bakker

Wethouder Paul de Rook en de Drentse gedeputeerde Henk Brink openen woensdag in Eelde de eerste Goederenhub in Noord-Nederland. Dat gebeurt tijdens de International Physical Internet Conference.

De Goederenhub Groningen Eelde is een logistiek centrum. Hier worden pakketten voor de laatste kilometers gebundeld. Daarmee wordt het aantal bewegingen van bestelwagens sterk verminderd.

Bovendien vindt er geen uitstoot plaats, omdat er wordt gereden met zero-emissie voertuigen.

Deel dit artikel:

 1. Zo`n hub heeft Coolblue op Westpoort, al wordt het daavandaan verder uitgeleverd met stinkdiesels, maar goed, das dan weer het nadeel van goedkoop winkelen en daarbij door het parkeerbeleid noodgedwongen het stadscentrum links moeten laten liggen.
  Zouden mensen voor zij iets bij dit soort bedrijven aanschaffen bij stil moeten staan.

  1. Het voordeel is dan wel weer dat er maar stinkdiesel onderweg is, ipv het aantal klanten. Daar zou je ook eens bij stil moeten staan.

   En elektrisch (oid) rijden zal wel niet rendabel zijn, of ze hebben het niet aangedurfd qua investering.

 2. Daar sta ik regelmatig bij stil. Op het moment dat het fiscaal aantrekkelijk wordt om (opnieuw) zonder bijtelling hybride te gaan rijden, ben ik de eerste welke de diesels van de hand doet en weer hybride auto`s aanschaft.

  Waar ik op doel is het feit dat er in de binnenstad veel bedrijven zijn te vinden, maar dat het gros van de te bevoorraden winkels niet middels een hub voorziening buiten het centrum bevoorraad kunnen worden.Waardoor het dan wel milieuvriendelijk klinkt dat men buiten de gemeentegrenzen over gaat laden om bepaalde groepen winkels te bevoorraden, maar dit in de praktijk niet grootschalig zal gaan werken.

 3. De COOP Supermarkt rijdt dagelijks – met loeiers van een vrachtwagens – ACHTERUIT door de gehele Kerklaan.
  Terwijl dit de de drukke Zernike fietsroute is geworden: door D’66 wethouder Paul de Rook.

  Ik wil geen Dood op mijn Brood.
  Ook de vrachtwagen bestuurders vinden het helemaal niks.

  Maar burgemeester Peter den Oudsten (PvdA) en Paul de Rook (D’66) voelen zich al jaren niet verantwoordelijk voor deze levensgevaarlijke situatie.
  Anders hadden zij allang geëist van de COOP en van Bakker logistiek dat zij met kleine vrachtwagens bevoorraadden.
  Die gewoon rechtuit rijden.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *