Duizenden mensen bezoeken 112GroningenDag in Martiniplaza

De 112GroningenDag die zaterdag in Martiniplaza wordt gehouden trekt duizenden belangstellenden. Dat heeft organisator Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl laten weten.

Rond 10.00 uur gingen de deuren van het evenementencomplex open waar op dat moment al tientallen mensen stonden te wachten. “Afgelopen donderdag zijn we begonnen met de opbouw werkzaamheden”, vertelt Martin Nuver. “Er gaat behoorlijk wat tijd zitten om alles mooi en netjes te maken, en er is ook een hele goede planning nodig. In een draaiboek is precies vastgelegd welk voertuig als eerste naar binnen moet om het mooiste resultaat te krijgen.”

Bezoekers konden zich zaterdag vergapen aan tientallen brandweer-, politie- en ambulancevoertuigen. Maar er was meer dan alleen blauwe zwaailichten en sirenes. “Defensie is aanwezig met verschillende voertuigen maar ook Rijkswaterstaat en spoorbeheerder ProRail.” Voor de kinderen was er op de dag genoeg actie te beleven met verschillende demonstraties. Hun ouders konden terecht bij verschillende stands met informatie. “Dat is ook het achterliggende doel van deze dag. Veel branden en ongelukken die in het dagelijks leven gebeuren hadden voorkomen kunnen worden. Op deze dag willen we de bezoekers hier bewust van maken.”

“Het is nu rond de klok van half twee al een succes en ik wil over twee jaar weer een editie gaan organiseren. Het zou geweldig zijn als we hier een traditie van kunnen maken”, vervolgt Nuver.

Nuver hoopt dat de dag zo’n vijftienduizend bezoekers heeft getrokken. Of die aantallen ook gehaald zijn wordt in een later stadium bekend gemaakt.