Boze studentenbond wil af van illegale huurcontracten

De Groninger Studentenbond is boos op de Stichting Studentenhuisvesting (SSH). Deze stichting biedt huisvesting aan internationale studenten. Daarvoor maakt zij gebruik van een contractvorm die sinds 2015 verboden is. De zogenaamde ‘short-stay-contracten’ maken het voor huurders onmogelijk om de huur binnen een jaar op te zeggen. Vooral internationale studenten lopen tegen deze regeling aan, wanneer zij voor een half jaar in de stad studeren.

Sinds de invoering van de Wet Doorstroming Huurmarkt mogen short-stay-contracten niet meer voor studentenkamers worden gebruikt. Het is voor studenten die deze contractvorm ondanks het verbod toch hebben ondertekend niet mogelijk om bij de huurcommissie aan te kloppen. Naar de rechter stappen is wel een optie. Maar voordat het proces goed en wel in gang gezet is, hebben de meeste internationale studenten de Stad alweer verlaten.

De Groninger Studentenbond wil daarom zo snel mogelijk actie. Het is volgens Sjoerd Kalisvaart, voorzitter van de gsb, zaak dat internationale studenten vertegenwoordigd worden. Daarom vraagt hij de SSH en de Rijksuniversiteit om de tafel.

In een reactie laat SSH weten dat de short-stay-contracten wel degelijk zijn toegestaan bij kamerverhuur aan de studenten. Met deze contracten kan de organisatie garanderen dat de kamers in september weer beschikbaar zijn voor een nieuwe groep internationale studenten.

Deel dit artikel:

  1. Als er illegale regels in zo’n contract staan, zijn op z’n minst die regels ongeldig,
    dus kunnen de betreffende studenten van de ene dag op de andere het contract
    opzeggen, of is zelfs het gehele contract ongeldig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *