Bewoners Vinkenstraat en Oosterhamrikkade over de rooie om Oosterhamriktracé

Bewoners van het Oosterpark en dan met name die uit de Vinkenstraat en bewoners van de Professorenbuurt Oost zijn helemaal klaar met het gemeentebestuur. Ze zijn kwaad over het voorgenomen besluit van het College van B&W om de plannen voor het Oosterhamriktracé door te laten gaan. Ze vinden dat er niet is geluisterd naar de bewoners.

Het door de bewoners zo gewraakte plan houdt in dat de Vinkenstraat een busbaan wordt en dat auto’s straks over de huidige busbaan, de Oosterhamrikbaan, gaan rijden. Voor de Vinkenstraat betekend dat er dagelijks zo’n 300 bussen door de straat gaan. Daar bovenop komen nog grote aantallen taxi’s en voertuigen van de hulpdiensten. Over de Oosterhamrikbaan rijden volgens berekeningen vanaf 2023 ongeveer 12.000 auto’s en vrachtwagens per dag.

“We krijgen gewoon ontzettend veel meer overlast en fijnstof. We hebben heel veel kinderen hier in de buurt wonen, het is gewoon niet prettig. We wonen hier vanaf december en wisten niets van de plannen” ,aldus de boze en teleurgestelde Maaike Schnymann. Zij woont met haar gezin in een net gekocht nieuwbouwhuis aan de Oosterhamrikade, zo’n vijftien meter van de Oosterhamrikbaan.

Voorzitter van het bewonersoverleg Professorenbuurt Oost, Hans ter Haar, legt in de Vinkenstraat uit wat de bezwaren zijn tegen het huidige plan van het stadsbestuur. “Eind juni komt het voorstel in de raad. We hopen natuurlijk dat de raad zegt dat ze niet verder gaan met dit plan. We hopen met name dat een fractie zoals GroenLinks zal zeggen, we willen dit eigenlijk niet”.

Het woord is nu dus aan de gemeenteraad. Deze zal op woensdag 27 juni een beslissing nemen.