Verhuizing Postharmonie in volle gang: “Dit is een gedenkwaardige dag”

nieuws
Foto: Piet Zaagman

De Gruno’s Postharmonie is zaterdag begonnen met de verhuizing naar haar nieuwe onderkomen aan de Bieslookstraat. “Je neemt afscheid van een plek die veel gebracht heeft en dat voelt gek.”

De Postharmonie repeteerde de afgelopen 32 jaar in een loods aan de Spaarnestraat. Vanwege de herinrichting van het stationsgebied moet de loods gesloopt worden. De afgelopen anderhalf jaar is de harmonie op zoek geweest naar een nieuwe locatie, die ze uiteindelijk vond in het gebouw van Muziek Organisatie Noord aan de Bieslookstraat. “In onze nieuwe ruimte hebben we gelukkig flink wat opbergmogelijkheden”, vertelt Piet Zaagman van de Harmonie. “Maar bij een verhuizing ontkom je er niet aan om een schifting te maken in de spullen die je hebt. Daar zijn we de afgelopen maanden druk mee bezig geweest.”

Van de loods aan de Spaarnestraat werd op 22 april afscheid genomen met een groot afscheidsconcert waarbij behalve de Psotharmonie zelf ook de Postjagers en de Steelband acte de présence gaven. Zaterdag werden de eerste materialen en instrumenten verhuist naar het nieuwe onderkomen. De verhuizing moet aan het eind van deze maand afgerond zijn want dan staat de eerste repetitie in het nieuwe gebouw op het programma.

Deel dit artikel: