Supermarkten delen picknickkleedjes uit

wijken
foto: bewoners Hortusbuurt Ebbingekwartier

Vier supermarkten delen vanaf vrijdag plastic picknickkleedjes uit aan bezoekers van het Noorderplantsoen. Daarmee willen ze iets doen aan de rommel die na een mooie dag in het plantsoen blijft liggen.

Het gaat om de Jumbo aan de Beren en de Wilhelminakade, de Coop aan de Kerklaan en de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat. Die geven kleedjes aan klanten die in het plantsoen iets gaan eten en drinken. Het personeel neemt daarmee verantwoordelijkheid om het Noorderplantsoen netjes te houden.

Vrijdag om 12.00 uur overhandigt Paul Papo van Jumbo, namens de andere deelnemende winkeliers, het eerste kleedje aan wethouder Joost van Keulen. Het gaat om kleedjes van afbreekbaar plastic. Daarmee is het voor bezoekers van het plantsoen gemakkelijker om naderhand alle afval in één keer in een afvalbak weg te gooien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *