Studenten protesteren tegen hoge werkdruk docenten

Studentenbeweging Democratische Academie Groningen heeft woensdagmiddag door middel van een ludiek protest actie gevoerd tegen de hoge werkdruk bij docenten op de Rijksuniversiteit. De actie vond plaats op het Academieplein.

Aanwezigen moesten in no-time een parcours afleggen van vingerverven, zumba-dansen en mediteren. Met dit parcours weerspiegelt DAG de symptomatische aanpak die de universiteit hanteert als het aankomt op het verlagen van de werkdruk. De RuG biedt personeel en studenten verschillende cursussen aan om beter om te gaan met stress, maar doet weinig om de fundamentele oorzaken van de werkdruk te bestrijden.

“In Groningen is de student-staf verhouding het slechtste van Nederland”, zegt Koen Marée van DAG. “Dat zie je ook terug in de tevredenheidscijfers op bijvoorbeeld de Letterenfaculteit: docenten geven de privé-werkbalans maar een 5,5. Ze moeten veel overuren maken.”

De actie kon woensdagmiddag op flink wat belangstelling rekenen. De bestuurders van de universiteit lieten zich echter niet zien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *