Stadjers verkennen Ten Boer

nieuws

‘De oppervlakte van de gemeente Groningen wordt anderhalf keer zo groot!’ en dat is reden voor Vrienden van de Stad Groningen om op excursie te gaan naar Ten Boer.

‘Het is een cultuurhistorisch interessant gebied waar vroeger een aantal belangrijke kloosters stond. Deels is dit nog zichtbaar in het landschap. Verder vind je er een aantal karakteristieke dorpen met hun monumenten en andere bijzondere gebouwen. Om de gemeente Ten Boer beter te leren kennen organiseren we een excursie met medewerking van de Gemeente en historische verenigingen in dit gebied.’

Op 26 mei rijdt men met een museumbus van het Nationaal Busmuseum in Hoogezand langs dorpen als Ten Boer, Garmerwolde, Lellens, St. Annen, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum. Interessant zijn de kalkovens in Garmerwolde, de kloosterkerk van Thesinge, het terrein van Bloemhof, het klooster van Emo en Menko, de kerk en de verlaat in Ten Boer.

Na de rondrit spreekt burgemeester Frank de Vries van Ten Boer over het fusieproces en de gevolgen van de fusie voor zijn gemeente.