“Stad slecht toegankelijk voor mensen met beperking”

nieuws

De partij 100% Groningen maakt zich zorgen over de slechte toegankelijkheid van de stad voor mensen met een beperking.

Het gaat onder meer om doodlopende reliëftegels en te smalle omleidingen, onder meer bij de werkzaamheden in de Brugstraat en gezondheidscentrum Hoendiep. Volgens 100% Groningen is daarbij niet gedacht aan deze mensen. De partij stelt daarom vragen aan het stadsbestuur.

Anderhalf jaar geleden heeft de gemeenteraad unaniem het initiatiefvoorstel “toegankelijkheid under construction” aangenomen. Tijdens de genoemde werkzaamheden is daar totaal niet aan gedacht, aldus 100% Groningen.

Deel dit artikel:

  1. En wat dacht je van alle toegangswegen richting centrum die veranderen in tunnels of viaducten ? Als je slecht ter been bent of weinig kracht kan zetten als je fietst een enorm obstakel. Ben je alsnog afhankelijk van derden om in de binnenstad te komen.

  2. Niet alleen mensen met een beperking hebben ee moeite mee. De situatie is in mijn ogen erg onduidelijk geworden, er zijn geen zebrapaden meer en onduidelijk is wie waar voorrang heeft met gevolg dat degene met het grootste lef doorrijdt. Stoplichten springen wel op rood maar groen is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *