Slimme Fietsroute West minder slim dan de bedoeling is (update)

De Slimme Fietsroute West blijkt, na de officiële opening van een deel van deze route vanochtend, toch nog minder slim dan de gebruikers wordt voorgespiegeld. Knelpunten zijn het ontbreken van bewegwijzering en gevaarlijke aansluitingen van het fietspad op doorgaande wegen of andersom.

Plaats van handeling vanmorgen is de Herman Colleniusstraat ter hoogte van de MJD. Deze straat heeft een nieuw wegdek gekregen waardoor het fietsen een stuk comfortabeler is geworden. Door het spuiten van het logo op de splinternieuwe klinkers van de Slimme Fietsroute naar Zernike  is deze officieel geopend.

Wat opvalt is dat op de route tussen het hoofdstation, de Paterswoldseweg en de Eendrachtskade Noordzijde geen enkel bord of teken de Slimme Fietsroute West aangeeft. Ook de aansluiting van de Theodorus Niemeyerstraat op de Paterswoldseweg is lang niet ideaal. “Vanaf het hoofdstation ga je naar het westen, naar de Paterswoldseweg. Daar wordt binnenkort een tunnel aangelegd. In de toekomst is dat dus onderdeel van de Slimme Fietsroute West”, aldus de wethouder.

In de stad zijn nu de Slimme Fietsroutes Oost en West zo goed als klaar. In de toekomst komen volgens Paul de Rook ook rondom de binnenstad nog van deze handige routes.

Update 19.00 uur: “Het klopt dat de hele route nog niet klaar is. Zodra de hele route klaar is komt de bewegwijzering ook”, aldus woordvoerder van de gemeente Natascha van ‘t Hooft tijdens een telefonische toelichting.

Deel dit artikel:

  1. Het schijnen toch (de) slimme mensen te zijn welke studeren, waardoor je er toch automatisch vanuit mag en moet kunnen gaan dat de aangehaalde groep, wanneer zij de fiets als vervoermiddel gebruiken, zelf wel uit hebben gevogeld, of uit kunnen vogelen wat de snelste route per fiets zal zijn om op het Zernike te komen?

  2. Hoornsediep verbinden met de Marwixkade is pas slim, want dan hoeven we niet meer om te rijden via de Paterswoldseweg.
    Vgs de directeur van Prorail kan men tegenwordenmakkelijk en goedkoop een eenvoudige tunnel onder het spoor door trekken.
    Zo is de fietsroute langs het Noord Willems kanaal niet meer onderbroken.
    H.J.F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *