Slimme Fietsroute West minder slim dan de bedoeling is (update)

De Slimme Fietsroute West blijkt, na de officiële opening van een deel van deze route vanochtend, toch nog minder slim dan de gebruikers wordt voorgespiegeld. Knelpunten zijn het ontbreken van bewegwijzering en gevaarlijke aansluitingen van het fietspad op doorgaande wegen of andersom.

Plaats van handeling vanmorgen is de Herman Colleniusstraat ter hoogte van de MJD. Deze straat heeft een nieuw wegdek gekregen waardoor het fietsen een stuk comfortabeler is geworden. Door het spuiten van het logo op de splinternieuwe klinkers van de Slimme Fietsroute naar Zernike  is deze officieel geopend.

Wat opvalt is dat op de route tussen het hoofdstation, de Paterswoldseweg en de Eendrachtskade Noordzijde geen enkel bord of teken de Slimme Fietsroute West aangeeft. Ook de aansluiting van de Theodorus Niemeyerstraat op de Paterswoldseweg is lang niet ideaal. “Vanaf het hoofdstation ga je naar het westen, naar de Paterswoldseweg. Daar wordt binnenkort een tunnel aangelegd. In de toekomst is dat dus onderdeel van de Slimme Fietsroute West”, aldus de wethouder.

In de stad zijn nu de Slimme Fietsroutes Oost en West zo goed als klaar. In de toekomst komen volgens Paul de Rook ook rondom de binnenstad nog van deze handige routes.

Update 19.00 uur: “Het klopt dat de hele route nog niet klaar is. Zodra de hele route klaar is komt de bewegwijzering ook”, aldus woordvoerder van de gemeente Natascha van ’t Hooft tijdens een telefonische toelichting.