Roofvisseizoen begint vannacht om klokslag twaalf uur

Het einde van de gesloten tijd voor het vissen op roofvis zit er bijna op. Na klokslag twaalf uur de komende nacht mogen roofvisvissers weer vissen met kunstaas. Ze kunnen haast niet wachten.

De gesloten tijd voor het vissen met kunstaas, dat is een soort nep visje, geldt elk jaar vanaf 1 april tot en met de laatste vrijdag van mei. Vanaf middernacht mogen de liefhebbers van snoekbaars, baars en snoek daarom weer los. Volgens Roy Kremer, zelf fanatiek roofvisvisser, staan een aantal van zijn vismaten al te popelen om vannacht direct naar de waterkant te gaan. “Ik ken jongens die wachten echt totdat het klokslag twaalf uur is en dan gaan ze gewoon in het donker achter de snoeken aan”, aldus Kremer.

Titus Franzen, eigenaar van een hengelsportwinkel, merkt dat de mannen en vrouwen die graag op roofvis vissen de laatste dagen inkopen komen doen en de nieuwste soorten kunstaas willen hebben. “Bij mij in de winkel is de roofvisvisserij de grootste groep. De afgelopen dagen komen ze voor de nieuwste soorten kunstaas zoals pluggen”, zegt Franzen naast een wand met tientallen soorten kunstaas.

In de bouwvak deze zomer organiseert Titus Franzen weer de Streetfishing wedstrijden. Dat is het vissen op baars, snoekbaars en snoek in de binnenstad. Bij elk van de drie viswedstrijden staat één van deze vissen centraal. Overigens worden alle gevangen vissen direct weer teruggezet.

Deel dit artikel: