PVV: WK wielrennen wordt miljoenenstrop

nieuws
Foto: flickr.com/photos/mobikefed/

Het WK wielrennen in Groningen en Drenthe dat mogelijk in 2020 wordt gehouden gaat waarschijnlijk een miljoenenverlies opleveren en moet dus afgeblazen worden. Dat zegt de PVV in de Provinciale Staten.

De provincie Groningen heeft 5,8 miljoen beschikbaar gesteld. De overige 10 miljoen komt van de provincie Drenthe het rijk en het bedrijfsleven. Het evenement zou 20 miljoen aan extra inkomsten kunnen opleveren.

Van Kesteren wil weten waar dat op is gebaseerd. “Waar de Hanzehogeschool de rooskleurige cijfers voor het onderzoek vandaan haalt is een raadsel, omdat bij de meeste edities van de afgelopen jaren de organiserende steden een flinke financiële scheur in de broek hebben opgelopen”.

“Het provinciebestuur denkt echter dat het WK een impuls kan zijn voor de breedtesport in onze provincie”, aldus Van Kesteren. “Als de provincie echt iets voor de breedtesport wil betekenen dan kan men die miljoenen beter rechtstreeks in de breedtesport investeren in plaats van in een verlieslijdend toernooi”.