Ministerie ontraadt reizen naar zusterstad San Carlos in Nicaragua

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt reizen naar Nicaragua. De zusterstad van Groningen, San Carlos, ligt in het zuiden van Nicaragua. Dat meldt de Stedenband Groningen – San Carlos op Twitter.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nicaragua aangepast. Waar er eerder alleen werd gewaarschuwd voor veiligheidsrisico’s, heeft het ministerie er vanwege aanhoudende demonstraties in het Midden-Amerikaanse land voor gekozen reizen naar Nicaragua helemaal te ontraden.

“Voorlopig is het nog behoorlijk rustig in San Carlos. Er zijn drie mensen die via het UMCG coschappen lopen en met hen is alles goed. Overal zijn roadblocks die de bevoorrading van supermarkten bemoeilijken. Daarom zijn de schappen leeg. Maar qua opstand is het nu nog rustig in San Carlos”, aldus Muriël Duindam van de Stedenband Groningen – San Carlos.

Ze vervolgt: “Ik heb contact gehad met Ineke de Groot. Zij is ter plekke ons contactpersoon. Volgens haar is het inderdaad nog kalm. Natuurlijk maak ik mij zorgen. Welke kant gaat het op? Gelukkig is er nu wel een dialoog gaande tussen de oppositie en de regering onder toeziend oog van de katholieke kerk die een bemiddelende rol speelt. Het is afwachten wat uit de gesprekken komt. Wij houden vanuit Groningen de boel nauwlettend in de gaten”.

De Stedenband Groningen – San Carlos wil de omstandigheden waarin de bevolking van San Carlos leeft verbeteren. De organisatie slaat hierbij een brug tussen ontwikkelingssamenwerking en het delen van kennis. Er zijn regelmatig uitwisselingen tussen de twee steden.