Jumbo wil aanlegsteiger voor boten naast graansilo in Oosterpoort

nieuws
Foto: Erick Bakker

De eigenaar van supermarkt Jumbo aan de Beren wil een aanlegsteiger voor boten bij de oude graansilo naast de Griffebrug in de Oosterpoort. Het hoofdkantoor van 14 Jumbo winkels in Noord Nederland, waaronder die aan de Beren, gaat kantoor houden in de voormalige graansilo. De benedenverdieping is bestemd voor horeca.

De Maripaan Groep, dat zijn de 14 Jumbowinkels van franchisenemers Anrico Maat en Paul Papo, verhuist binnenkort naar de Oosterpoort. Op de eerste en tweede verdieping van het markante pand komen kantoren en de wens van Paul Papo is dat op de begane grond weer een horecabedrijf komt met een groot terras rondom het pand.

“Juist omdat de oude graansilo direct aan de Oosterhaven ligt zien wij kansen. Zie je het voor je? Je vaart met je boot door de Oosterhaven, legt dan je boot aan bij onze steiger en pakt een terrasje. De plek is geweldig”, aldus Paul Papo.

De oude graansilo staat tussen de Bonte Brug en de Griffebrug aan het begin van het Oude Winschoterdiep.

 

Deel dit artikel: