ICT-festival op Hanze trekt honderden studenten

Het Job Festival van de Hanzehogeschool heeft woensdag honderden ict-studenten getrokken. Het festival vond plaats in het Entrance-gebouw op de Zernike Campus.

Het festival wordt voor het vijfde jaar op rij gehouden. Ruim vijftig bedrijven presenteerden zich aan de studenten. “Het is geen geheim dat er momenteel een groot tekort is aan goed geschoold technisch personeel”, zegt Trynie Faber van de Hanzehogeschool. “We zien dat tijdens de opleiding al aan de studenten getrokken wordt of ze voor een bedrijf willen gaan werken.”

De studenten zijn enthousiast over de dag. “Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar op deze manier kan ik op een hele laagdrempelige manier kennis maken met bedrijven.” Wat de studenten wel opvalt is dat er voor hen veel belangstelling is vanuit het bedrijfsleven. “Ik had op mijn Linkedin-account gezet dat ik een ict-opleiding volg en direct werd ik vanuit alle hoeken bestookt door recruiters.”

Deel dit artikel:

  1. Dat is niet zo gek aangezien de studenten verplicht naar dit festijn moesten. Doet niet af aan dat het alsnog een gezellige boel was, maar de hoge opkomt is geen prestatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *