Grote Groninger Gebouwenenquête over architectuur

nieuws

De Grote Groninger Gebouwenenquête is een traditioneel onderdeel van de jaarlijkse Dag van de Architectuur in Groningen. Het is een initiatief van de Stichting DAG, Stichting Platform GRAS en de Groninger Gezinsbode.

Met de enquête willen de initiatiefnemers een zo groot mogelijk publiek interesseren en enthousiasmeren voor architectuur.

Daarnaast geeft de Grote Groninger Gebouwenenquête jaarlijks een representatief beeld van hetgeen is opgeleverd in de stad. Ieder jaar zijn er twee winnaars: de winnaar van de vakjury en de winnaar van de publieksjury.

Deel dit artikel:

  1. Ik heb alle te beoordelen inzendingen in alle rust bekeken, maar ik heb geen bouwwerk gezien waar ik nu werkelijk een positieve stem op uit zou kunnen gaan brengen. In de categorie het lelijkste gebouw kun je maar eentje aanvinken, waar ik ze allemaal wel aan had willen vinken.

    Geslaagde gevels zijn in mijn ogen de huizen aan De Stadswerf, echter de “schoonheid” valt volkomen weg door het er achter geplaatste glaspaleis welke een verdieping of 7 te hoog is om in verhouding met de overige bebouwing in deze wijk te kunnen staan

    Het verschil tussen de bouwwerken is ook dit jaar zo miniem, sommigen lijken 1 op 1 gekopieerd van bestaande stadse gevels, maar dat past dan weer precies in mijn omschrijving van hen welke dit getekend hebben: gevelartiesten en de naam architect onwaardig.

    En de winnaar? Die is al lag en breed door de meedingende bevriende gevelartiesten onder elkaar bepaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *