Groningen geniet massaal van Bevrijdingsfestival

Tienduizenden bezoekers kwamen zaterdag naar het Stadspark om daar het Bevrijdingsfestival te vieren. Op een gegeven moment was het zelfs zo druk dat één van de ingangen tijdelijk dicht moest.

“Mooi om Bevrijdingsdag samen te kunnen vieren”, meldt een bezoeker op Twitter. Uiteindelijk bezochten erg veel mensen de verschillende festivalpodia in het Stadspark. Met de combinatie van een mooie voorjaarsdag kan de organisatie alleen maar laten weten erg tevreden te zijn. “Het is erg gezellig en alles loopt op rolletjes.” Om eventuele problemen te voorkomen heeft de organisatie wel twee topacts verdeeld over twee podia waardoor bezoekers meer verspreid werden over het terrein. Op het terrein konden bezoekers bij zes verschillende podia terecht. Op de Mainstage onder andere optredens van Ten Years Today, Triggerfinger en Ronnie Flex. Op de vijf andere podia optredens van Too Many Zooz, Ongehoord, Inge van Calkar en Juno Reactor.

Leutje Festival
Het Stadspark was niet de enige plek in de stad waar op deze 5 mei festiviteiten werden gehouden. Op het Bernouilliplein werd het Leutje Festival gehouden. Vorig jaar kon dat festival niet gehouden worden, dit jaar lukte het organisatorisch wel. Enkele dagen geleden liet de organisatie al weten dat alle verkoopplekken bezet waren. Zaterdag bleek dat ook nog eens honderden belangstellenden op het festival af kwamen waarmee het volgens de organisatie een geslaagde dag was.

Openbaar vervoer
“Het vervoer van reizigers naar huis verloopt goed rond Groningen en Leeuwarden op dit moment”, laat woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva Nederland rond 23.00 uur weten. “Bij vlagen is het heel druk. De sfeer is gemoedelijk.” Eerder op de avond liet Arriva weten dat er erg druk is in de treinen, en dat waar mogelijk extra lange treinen werden ingezet.

Om 00.00 uur laat Arriva weten dat het nog steeds erg druk is in Groningen en Leeuwarden. “De medewerkers zetten alles op alles om iedereen veilig thuis te krijgen. Afvoer verloopt nog steeds goed. Zowel op Groningen als Leeuwarden extra politie-ondersteuning op station.” De laatste treinen vanuit Groningen vertrekken rond 00.40 uur.

Heb je mooie foto’s gemaakt op Bevrijdingsdag in Groningen en wil je dat deze een plekje op deze pagina krijgen? Mail ze naar info@oogtv.nl.

Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Wesley Bos – groningsnieuws.nl