Glas gestrooid bij kinderspeeltuin Coenderspark

nieuws
Het glas verzameld na de schoonmaakactie van een aantal buurtbewoners. Foto: Facebook-pagina Anke Klijn

Bij de kinderspeeltuin in het Coenderspark zijn donderdagochtend allemaal kleine stukjes glas aangetroffen. Buurtbewoners vermoeden dat het glas opzettelijk is gestrooid en hebben de politie geïnformeerd.

Volgens een buurtbewoonster gaat het om kleine stukjes autoglas. Het werd aangetroffen in het gebied vanaf het bruggetje tot het zandveld waar de klimtoestellen voor de kinderen staan. “Met vijf vrouwen zijn we direct aan de slag gegaan om al het glas op te ruimen”, schrijft een bewoonster op Facebook. “Wellicht dat er nog wat glas ligt dus hierbij de waarschuwing aan eigenaren van honden en ouders van spelende kinderen.”

De bewoners vermoeden dat het glas in de nacht van woensdag op donderdag is neergelegd. Behalve de politie is ook de gemeente Groningen ingeschakeld. Het is de derde keer in korte tijd dat er glas wordt aangetroffen bij speelvelden voor kinderen. Twee weken geleden gebeurde dit nog in de wijk De Hoogte en onlangs nog in een speeltuin aan het Badhuisplein in de Zeeheldenbuurt.