EMW Groningen: nieuw evenement voor elektronische dancescene

nieuws
Foto: Dennis Kamstra

Groningen is een groot muziekevenement rijker. Op 28 en 29 september is de stad het toneel van het Electronic Music Weekend Groningen. Het EMW valt samen met de verkiezing van de nieuwe nachtburgemeester.

“In de stad is al jaren een bloeiende en ook groeiende elektronische muziekscene. Omdat er veel vraag is naar samenwerking wil EMW Groningen een onafhankelijk platform bieden om verschillende partijen samen te brengen. Daarom organiseren wij het vanuit The Student Hotel de eerste editie van dit tweedaagse evenement”, aldus Pascal Rakers, één van de organisatoren.

Op vrijdag 28 september vindt ook de verkiezing van de nieuwe nachtburgemeester plaats. Dit is in het restaurant van The Student Hotel. De organisatie zoekt dit jaar ook 15 “nachtdieren”. Deze mensen zijn straks gesprekspartner voor de toekomstige nachtburgemeester, adviseren en denken mee. Dit kunnen bijvoorbeeld dj’s,  clubeigenaren of andere geïnteresseerden zijn.

Op de vandaag gelanceerde website van EMW Groningen is meer informatie te vinden en kunnen kandidaten voor het nachtburgemeesterschap zich opgeven. In de aanloop naar de verkiezing stelt elke dag een kandidaat zich voor aan het publiek. Deze serie is te zien op OOGTV.