Dagblad krijgt geld van provincie

nieuws
Google

Het Dagblad van het Noorden ontvangt een bijdrage van bijna 24.000 euro van de provincie om verder te gaan met het project ‘Het verdwenen Groningen’, dat dieper ingaat op de aardbevingsproblematiek.

Het project ‘Het verdwenen Groningen’ laat zien hoe groot de gevolgen zijn van de gaswinning in onze provincie. Vorig jaar is er een database opgezet, met daarin gegevens van alle gebouwen in het aardbevingsgebied die zijn gesloopt. Zowel regionaal als landelijk was er veel aandacht voor ‘Het verdwenen Groningen’. De betrokken journalisten willen de komende tijd verder met hun project. Er zijn plannen voor de productie van nieuwe beeldrijke artikelen en documentaires. Ook wordt er in het project vooruit gekeken: hoe ziet Groningen er straks uit, als de gaskraan is dichtgedraaid, en hoe blijft onze provincie leefbaar?

De makers van ‘Het verdwenen Groningen’ Miriam Haije, Jantina Russchen en Maaike Wind waren vorig jaar door vakblad Villamedia genomineerd voor de titel ‘Journalist van het Jaar 2017’.