CVvE houdt vast aan boete winkelier Winkelcentrum Paddepoel

nieuws
Winkelcentrum Paddepoel

De Coöperatieve Vereniging van Eigenaren  van winkelcentrum Paddepoel houdt vast aan een geldboete van 68.000 euro voor bloemist René Bolhuis of zijn ouders.

De  CVvE wil dat Bolhuis een aanvullende akte ondertekent naast het koopcontract van zijn winkelpand. Als hij dit niet doet, wordt de rekening van 68.000 euro bij hem of zijn ouders neergelegd. Bolhuis nam de bloemenzaak 19 jaar geleden over van zijn ouders. Volgens de CvvE staat er in de aankoopakte dat als de eigenaar van het pand geen lid is van het CVvE een  boete van 68.000 euro kan worden opgelegd. Die kan volgens de CVvE ook nog op zijn ouders worden verhaald.

De CVvE vindt dat winkelier Bolhuis profiteert van de Vereniging van Eigenaren. “Wel profiteren van de lusten maar niet betalen is niet fair ten opzichte van de andere eigenaren en winkeliers,” zo stelt het CVvE. Bolhuis meent dat hij geen lid hoeft te zijn van de winkeliersvereniging. Volgens de CvvE heeft hij geen ontheffing van de zondagsopening aangevraagd en gaat Bolhuis zijn eigen gang.