Chinezen blij met illegale voedselhandel

Chinese studenten op Zernike zijn blij met de man of vrouw die hen van authentiek Chinese gerechten voorziet. Via een speciale groepschat in de Chinese versie van Whatsapp, WeChat, kunnen Chinese studenten voor ongeveer vijf euro een maaltijd bestellen. Het eten wordt rond de middag per fiets ergens rond de Bernoulliborg bezorgd.

Er is genoeg vraag naar, aangezien veel Chinese studenten maar moeilijk kunnen wennen aan de dure, westerse kantine. Men kan alleen op uitnodiging van vrienden in de groepschat terecht komen. Elke dag worden daar zo’n 30 bestellingen geplaatst.

Wie er achter de bereiding en bezorging van het eten zit is niet bekend. Diegene wil dat graag zo houden. Het is niet toegestaan om zonder vergunning eten en drinken te verkopen: De verkoper betaalt geen belasting en de bereiding en vervoer van het eten kan niet op hygiëne gecontroleerd worden.