Buiten slapen in de Hortus botanicus Haren

nieuws

Vrijdagavond slapen er weer zo’n 20 mensen buiten in de Hortus in Haren. De deelnemers mogen dit jaar in slaap vallen bij rustgevende muziek van shakuhachi-fluitiste Liesbeth Niesten, om in de ochtend wakker te worden met een concert van de vogels.

De deelnemers nemen zelf een slaapzak of bivakzak mee of huren er één van de organisatie, Stichting Buitengewoonslapen.nu. Vervolgens mogen ze zelf een plekje uitzoeken in de Botanische Tuin. Na een nacht onder de sterrenhemel krijgen de deelnemers koffie/thee op bed en een ontbijtje op het terras bij het theehuis.

Buiten slapen is gezond, zo stelt organisatrice Ingrid Koetsier van Buitengewoon Slapen: “Door blootstelling aan kunstlicht blijft het niveau van melatonine (ook wel het inslaap-hormoon) tot twee uur na het ontwaken hoger. Blootstelling aan daglicht zorgt ervoor dat het melatonine-niveau binnen een uur na het ontwaken volledig weg is. Daardoor kan de interne klok verzet worden en weer op “tijd” gaan lopen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *