Boeiende wedstrijden om titel en degradatie in amateurvoetbal

sport
foto Andor Heij: VV Groningen - PKC'83

Het voetbalseizoen voor FC Groningen is sinds afgelopen zondag klaar, maar voor de voetballiefhebbers is er dit weekeinde in de stad nog van alles te beleven langs de amateurvelden. Er zijn nog drie rondes te gaan voordat de nacompetitie volgt.

In de eerste klasse E op zaterdag staat een heuse kraker en derby op het programma. PKC’83 neemt het thuis op tegen VV Groningen. VVG startte het seizoen dramatisch, maar kan na acht overwinningen op rij op De Kring de derde periodetitel pakken. Een punt is voldoende, maar zowel PKC als VVG zijn ondanks de vijfde en zesde plaats nog niet gevrijwaard van degradatie. Cadeaus worden daarom niet uitgedeeld. “Het kan wel eens een heet potje worden met veel publiek”, blikt PKC trainer Robert Groninger alvast vooruit.

Zondag ontvangt Be Quick 1887 in de derde divisie JVC Cuijk dat nergens meer om speelt. Be Quick moet winnen, want anders is nacompetitie tegen degradatie sowieso een feit en komt directe degradatie heel dichtbij.

In de eerste klasse F zondag krijgt GRC Groningen Alcides uit Meppel op bezoek. GRC heeft nog wat punten nodig om zich definitief veilig te spelen, maar treft wel een tegenstander die met Hoogeveen om de titel strijdt.

In de tweede klasse speelt SC Stadspark zondag thuis tegen koploper GOMOS uit Norg. Stadspark staat tweede en neemt bij winst de koppositie over. Ook in de lagere klasses is van alles te beleven. Zo kan Gruno in de vierde klasse B een voorschot nemen op de titel bij winst op Stanfries uit Appelscha.

OOG Radio is zondag live bij Be Quick 1887- JVC Cuijk en Stadspark – GOMOS. OOG TV maakt zaterdag opnames bij de stadsderby PKC’83 – VVG.