Bemanning FWN Rapide vrijgelaten

nieuws
Foto: ForestWave

De elf gegijzelde bemanningsleden van het Nederlandse vrachtschip FWN Rapide zijn vrij. Dat meldt de Groningse rederij ForestWave.

De bemanningsleden zijn, vier weken na het begin van de gijzeling in Port Harcourt (Nigeria), onderweg om te worden herenigd met hun familie. Volgens ForestWave is hun toestand, gezien de omstandigheden, betrekkelijk goed.

Afrikaanse piraten overmeesterden op 21 april elf van de veertien bemanningsleden op het schip. De FWN Rapide was op weg van Takoradi in Ghana naar Port Harcourt in Nigeria. De bemanningsleden moesten met de piraten mee. Drie personen wisten te ontsnappen. Het schip werd in veiligheid gebracht.

Het is niet bekend wat de gijzelnemers wilden en of ze iets hebben gekregen in ruil voor de vrijlating van de bemanningsleden. Er waren geen Nederlanders aan boord.