Vesting Groningen begint vorm te krijgen, slagbomen gearriveerd

nieuws
Foto's: G. Tolner

De barricades en slagbomen voor Koningsdag zijn in de stad gearriveerd. De obstakels moeten zorgen dat de binnenstad aanstaande vrijdag veilig is en blijft.

In onder andere in de Herestraat en langs het Akerkhof, naast Der Aa kerk, staan de dingen tijdelijk geparkeerd. Naast de barricades en slagbomen worden op verschillende plaatsen zandzakken geplaatst.

De binnenstad is geheel verboden voor auto’s vanaf donderdag 26 april om 19.00 uur. Dit geldt ook voor Koningsdag tot 00.00 uur ’s nachts. Fietsers moeten ook rekening houden met maatregelen. Zo mogen ze hun tweewieler niet parkeren op en langs de looproute van het Koningspaar. Deze maatregel geldt van donderdag 18.00 uur tot de volgende nacht om 00.00 uur.