Ten Boer plant herinneringsbomen ter ere van gemeente

Kinderen van verschillende Tenboerster-basisscholen hebben deze dagen bomen geplant in alle dorpen in de gemeente. “Het is een boom die herinnert aan de ruim tweehonderd jaar oude gemeente Ten Boer die straks op 1 januari wordt opgeheven.”

“Zijn jullie er klaar voor”, vraagt burgemeester Frank de Vries (PvdA) van de gemeente Ten Boer aan kinderen van basisschool De Wieken uit Ten Post. Het gezelschap staat bij een perkje voor de begraafplaats in Wittewierum. In de handen van de kinderen bloembollen en schoppen, want de handen moeten deze ochtend flink uit de mouwen worden gestoken.”

“We willen er dit jaar een feestje van maken”, zegt De Vries. “Dit jaar worden er verschillende evenementen gehouden die stilstaan bij het opheffen van de gemeente. Eén van de onderdelen is dat we in alle dorpen een eikenboom planten die straks aan deze gemeente herinnert.” Het zijn allemaal eikenbomen, allen echter wel van een andere soort van de eikenfamilie.”

Behalve de boom en de bloembollen, wordt er ook een plaquette onthuld. “Daar staat op wat voor boom het is”, vertelt Joey. “Maar ook het gemeentewapen van Ten Boer staat er op en waarom de boom geplant is.” In Sint Annen wordt de boom overigens later geplant. Omdat daar nog werkzaamheden worden uitgevoerd komt die boom later.