Postharmonie neemt afscheid van vertrouwde repetitielokaal

nieuws
Foto: Heidi de Vries - Gruno's Postharmonie

Met een lach en een traan maar vooral met heel veel muziek heeft Gruno’s Postharmonie zaterdagavond afscheid genomen van haar oude vertrouwde repetitieruimte aan de Spaarnestraat nabij het Hoofdstation. Vanwege de herinrichting van het stationsgebied moet de loods gesloopt worden.

Decennialang was de loods de vertrouwde plek waar de leden, die op het hoogste niveau musiceren, hun shows en muziekstukken voorbereiden. “32 Jaar lang was dit onze plek”, vertelt voorzitter Johan Zaagman van de Postharmonie. “Natuurlijk doet het pijn als je een plek waar zoveel mooie herinneringen liggen moet verlaten. Maar er komt gelukkig ook weer wat moois voor terug.” De Postharmonie gaat namelijk verder in het gebouw van Muziek Organisatie Noord, de MON, aan de Bieslookstraat nabij Kardinge waar vanaf eind mei gerepeteerd zal worden.

In de nacht van zaterdag op zondag waren rond middernacht de laatste muzikale klanken te horen in de Spaarnestraat. Onder de titel ‘Het dak gaat er af’, werd een afscheidsconcert aangeboden aan zo’n honderdvijftig bezoekers bestaande uit vrienden, familieleden, oud-leden en buurtbewoners. Tijdens het concert waren er optredens van de Postjagers, de Steelband en het Harmonie-orkest dat onder leiding stond van Peter Kleine Schaars.

Deel dit artikel: