Nog één nachttrein op vrijdag

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Tussen de Randstad, Drenthe en Groningen blijft op vrijdagnacht één nachttrein rijden. Dat hebben de provincies Drenthe en Groningen, de gemeente Groningen en NS besloten.

Sinds december 2015 loopt een proef met twee nachttreinen: ééntje vertrekt om 0.25 uur uit Groningen en rijdt naar Amsterdam. De ander vertrekt om 00.05 uur uit Rotterdam en rijdt naar Groningen. Uit evaluatie en op basis van de reizigersaantallen is besloten om voorlopig alleen de nachttrein van Rotterdam naar Groningen voort te zetten.

De nachttrein van Groningen naar Amsterdam blijft nog tot juni 2018 rijden. Die wordt vooral tussen Groningen en Assen gebruikt en heeft bovendien een beperkte meerwaarde, want er rijdt vrijdagnacht ook al een andere late trein naar Assen.