Kinderen staan stil bij kinderrechten in Bevrijdingsbos

Tientallen kinderen van basisschool Het Palet en de Oosterhoogebrugschool bewandelden woensdagochtend het Kinderrechtenpad in het Bevrijdingsbos. “Het blijft ook in 2018 belangrijk dat we hier bij stilstaan.”

Bij het bewandelen werden er rozen neergelegd bij de tien natuurstenen die langs het pad staan opgesteld. De stenen symboliseren de tien kinderrechten. “Het blijft altijd een indrukwekkende dag”, vertelt voorzitter John van der Woude van het Bevrijdingsbos. “Je ziet nog altijd dat de verschillen in de wereld groot zijn en dat niet ieder kind in vrijheid kan opgroeien.”

Voorafgaand aan het bewandelen van het Kinderrechtenpad vond in de Stefanuskerk een presentatie plaats. Leerlingen van de school hadden bij ieder recht een filmpje gemaakt. “We hebben geprobeerd het recht op voedsel uit te beelden”, vertelt Joshua van de Oosterhoogebrugschool. “In het filmpje laten we het verschil zien hoe Nederlandse kinderen over eten beschikken en hoe dit in een Derdewereldland gaat.”

“Ja, ze hebben het echt super goed opgepakt”, vertelt leerkracht Patrick Trentelman. “Ze zijn heel serieus bezig geweest, en ik word toch wel een beetje stil van het eindresultaat. Heel mooi.”