Kinderboekenkast van het Noorden met kinderboeken uit de regio

nieuws
Foto: Erick Bakker

In een boekhandel aan de Stoeldraaiersstraat waar alleen kinderboeken te koop zijn staat sinds vandaag een kinderboekenkast. In de manshoge kast staan alleen boeken van schrijvers uit de regio.

“Het is een idee van kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp. Omdat schrijvers, uitgevers en boekhandelaren allemaal aparte eilandjes zijn wilde hij deze partijen bij elkaar brengen. Na wat brainstormen kwamen we op de kinderboekenkast en op de term “Lees Lokaal en koop lokaal”, zegt boekverkoper Daniël Albering.

De schrijvers Christien Boomsma, Marike Goslinga, Fabien van der Ham, Mies van Hout, Gonneke Huizing, Harm de Jonge, Mariken Jongman, Corien Oranje, Annejoke Smids, Tjibbe Veldkamp en David Vlietstra staan met hun boeken in de kinderboekenkast. Daarnaast schreven ze gezamenlijk een verhaal dat vanmorgen werd voorgelezen. Behalve Christien Boomsma waren alle schrijvers aanwezig.

“Mijn missie is om meer kinderen aan het lezen te krijgen. Wat tegenwoordig opvalt is dat kinderen die lezen alles van de desbetreffende schrijver weten. Ze volgen de schrijvers op Facebook en Instagram”, besluit Albering. De presentatie trok vanmorgen zo’n honderd ouders en kinderen.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *