Groninger aangehouden voor diefstal naaktfoto’s

112
Foto: sxc.hu/profile/Rotorhead

De politie heeft met de inbeslagname van een server een forum voor hackers offline gehaald. Er zijn drie verdachten aangehouden, onder wie een 35-jarige Groninger.

De bezoekers waren vooral uit op naaktfoto´s en -video´s van meisjes en jonge vrouwen, die zij uit de clouds van hun slachtoffers stalen en met elkaar deelden op verborgen plekken op het internet. De politie en het O.M. zijn al ruim een jaar bezig met het complexe cybercrime-onderzoek en hielden in die periode de drie verdachten aan. Op hun computers en telefoons stonden enorme hoeveelheden persoonsgegevens en beeldmateriaal van vrouwen.

De zaak kwam in maart 2017 aan het rollen toen een jonge vrouw ontdekte dat beeldmateriaal uit haar cloud was gestolen en op internet was geplaatst. De vrouw deed aangifte. De verdachten kenden elkaar via een online forum, waar zij elkaar en andere bezoekers om hulp vroegen bij het bemachtigen van beelden van specifieke meisjes.

Deel dit artikel:
Adverteren?