Groningen presenteert zich als gezondste stad op koningsdag

nieuws
EssjayNZ / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

De Ubbo Emmiussingel wordt op koningsdag, 27 april, omgetoverd tot Blue Zone. Daarin wordt Groningen gepromoot als gezondste stad van Nederland.

Er vinden de hele dag activiteiten voor jong en oud plaats gericht op de vier pijlers van een Blue Zone: Bewegen, plezier & ontspanning, voeding en mentale gezondheid en rookvrij opgroeien. Van 11:00 tot 13:00 uur is de route van het koninklijk gezin te volgen via een groot LED scherm. Diverse stands met lekkere (en gezonde) hapjes maken de zone compleet.

Partijen die zich hebben aangesloten bij de Blue Zone activiteiten zijn onder meer: UMCG, Kinderopvang Kids First COP groep, Jumbo, Stichting Kinderopvang Stad Groningen, Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland, Verslavingszorg Noord Nederland, Gemeente Groningen en GGD Groningen.

Deel dit artikel: