Deel van stad zondag verkeersvrij door wielerkoers

nieuws

In verband met de laatste etappe van de Healthy Ageing Tour is zondag een groot aantal straten in de stad afgesloten. De Healthy Ageing Tour is een internationale vijfdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen.

Het parcours is zondag tussen 09.00 uur en 17.00 volledig afgesloten. Alleen de Prinsesseweg is pas vanaf 12.00 uur dicht. De start is op de Vismarkt. Het parcours loop vervolgens via de Oude Boteringestraat, Lopende Diep, Noorderhaven, Noorderbinnensingel, Moesstraat, Grachtstraat, Wilhelminakade, Prinsesseweg, Zonnelaan, Prinsesseweg, Herman Colleniusbrug, Westersingel, Brugstraat en A-kerkhof terug naar de Vismarkt.

Voor diverse straten geldt ook een parkeerverbod. In de binnenstad zijn op diverse plekken oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Zij worden geholpen door verkeersregelaars.

Deel dit artikel: