Deel van stad zondag verkeersvrij door wielerkoers

nieuws

In verband met de laatste etappe van de Healthy Ageing Tour is zondag een groot aantal straten in de stad afgesloten. De Healthy Ageing Tour is een internationale vijfdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen.

Het parcours is zondag tussen 09.00 uur en 17.00 volledig afgesloten. Alleen de Prinsesseweg is pas vanaf 12.00 uur dicht. De start is op de Vismarkt. Het parcours loop vervolgens via de Oude Boteringestraat, Lopende Diep, Noorderhaven, Noorderbinnensingel, Moesstraat, Grachtstraat, Wilhelminakade, Prinsesseweg, Zonnelaan, Prinsesseweg, Herman Colleniusbrug, Westersingel, Brugstraat en A-kerkhof terug naar de Vismarkt.

Voor diverse straten geldt ook een parkeerverbod. In de binnenstad zijn op diverse plekken oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Zij worden geholpen door verkeersregelaars.

Deel dit artikel:

 1. Het is een schande, dat wij als bewoners van Koninginnelaan 3 geen enkel bericht hebben ontvangen dat het onmogelijk voor ons is om ons huis met de auto te verlaten en terug te keren.

 2. Ook zo’n corruptienetwerk ‘Healthy Ageing’ opgezet met uw belastinggeld, waar oud-politici hun toevlucht hebben gezocht, om aan de problematiek van Groningen te ontkomen. En ondertussen ook nog mooie sier willen maken met zo’n wielerronde. Dezelfde politici die in het verleden hebben besloten over prestigeprojecten in de stad, waarvan de ‘gewone man’ het nakijken geeft. Daardoor zwaar in de problemen is geraakt op allerlei fronten! En op deze wijze er zelf aan hebben kunnen ontsnappen!

 3. Waarom moet zo een evenement dwars door de stad, de hinder voor de stadjers is groter dan die paar racefietsers die hier plezier aan beleven. Wat is er mis met een rondje om het meer of ergens in de provincie..

  Nacht van Groningen was ookal zo een drama, persoonlijk erg veel hinder aan ondervonden. Ben zelf maaltijdbezorger, en dit kost erg veel tijd en ergernis.

 4. Wij worden hier helemaal gek van de overvliegende helicopters! En de binnenstad is onbereikbaar per auto… wat is dit voor onzin?

 5. er rijden (volg)auto’s keihard door de straten en de hele zondagmiddag vliegt een helikopter boven de stad en we noemen het healthy aging

 6. Plots vanmorgen hekken en afsluiting en daarna veel auto’s en motoren met een clubje wielervrouwen. Waarom deze herrie door de binnenstad? Oh ja…bruisende stad…Erger is dat geen bewoner vooraf een berichtje im de bus heeft gekregen. Niet zo netjes dus.
  Maar eens wezen informeren bij een verkeersfluiter naast de Visserbrug. Had in de huis-aan-huisbladen gestaan. Handig als je die nooit ontvangt. Verder wist die alleen de naam van een zekere Zunderman en dat de burgemeester toestemming had verleend! Ah…dat stelt gerust…
  Verder maar ff gekeken naar de site vd Courage Events maar dat getuigt niet bepaald van courage gezien het feit dat alleen een adres wordt weergegeven in Aduard. Geen website of telefoonnummer.
  Wie weet meer? Volgend jaar vast en zeker weer wegens daverend succes! Of niet dan?

 7. Het geeft toch geen pas om zo’n luiddruchtige helicopter de hele zondagmiddag in de lucht boven diverse woonwijken te laten hangen! Belachelijk.

 8. Weet dus, waarop je stemt in November! De binnenstad is gesloopt. Ook de bewoners rond het stadspark klagen steen en been ivm de luidruchtige renbaan met het organiseren van festivals etc etc etc. Deze bewoners kwamen er ooit te wonen voor hun rust.

  En de lokale politiek vindt ons zeikers! En hebben overigens ook helemaal niks met Groningen. Ze hebben wel heel veel met studenten!

 9. Gewoon belachelijk ….dat wij niet eens op de hoogte zijn gesteld laten ze het ergens doen waar het kan en geen hinder geeft voor bewoners ….maar ja dat is nederland wij als burgers zijn een stempel en niets meer
  Gemeente bepaald alles en niet eens het netjes oplossen

 10. Wat weer een hoop geklaag over één dagje een beetje last van een mooi wielerevenement.
  Ik vond het juist erg leuk dat de wielerkoers dwars door de stad liep en niet op plattelandswegen.
  Al tijden wordt er over dit evenement gepubliceerd, misschien zelf ook een beetje actiever zijn en beter opletten op wat de exacte consequenties van zo’n evenement zijn.

   1. Iets beter lezen, Jeroen.
    Veel mensen die hier reageren zijn het in meer of mindere mate met mij eens.
    Ik vind het een beetje gek dat er door een handjevol mensen zo geklaagd omdat hun woning één dag per jaar minder goed bereikbaar is. Ik vind dat gezeur van verwende burgers.

   2. Wellicht lees ik dingen heel anders dan jij, Jack. Maar ik tel zo’n 16 niet al te positieve posts van de 21 en daar reken ik de mijne en de jouwe ook onder. Ja, ik weet niet hoor… Maar wederom met een lach je post gelezen Jack, waarvoor dank :)

 11. Zo`n mooi evenement kun je enkel toejuichen, wees blij dat er eens iets plaatsvind in deze stad. En beste mensen, denk aan je gezondheid, gezond leven en ouder worden willen wij dat niet allemaal?

  1. Precies. Van dit soort overlast, kan je eerder doodgaan als gevolg van stress. Dit is wetenschappelijk bewezen.

   Wie was de organisatie nog maar weer?!

   Zeer tegenstrijdig dus!

 12. De communicatie was flut (niks gehoord of gekregen) en ons restaueant midden in het park was onbereikbaar voor leveranciers (idd ook op zondag is er bevoorrading, vooral met mooi weer)
  MAAR, top dat er wat gebeurt. Reuring, spektakel: altijd goed. Dit past bij een stad als Groningen.

 13. Bij de naam ‘healthy aging’ verwacht ik niet 8 uur lang tientallen auto’s en motoren rondjes scheurend door 30km-zones op de zondag. Shell, goed voor u?Weinig evenementen? Ieder jaar komt er meer bij. Gezien het handjevol toeschouwers sprak ook dit event niet aan, kennelijk. Verzadiging? Welnee, volgend jaar vast nog meer en groter! Enne…de sponsor betaalt alles wel, toch? Jaja…vast…
  Het wordt idd tijd dat de politiek zich beraadt.

 14. Leuk zo’n evenement moet zeker kunnen maar.!!!!!!
  Laat gemeente Groningen even goed kijken hoe het parcours loopt .
  Tijdelijk eenrichtings verbod opheffen, heb gisteren veel overtredingen moeten maken, anders onmogelijk om op locatie te komen.
  Het is ook handig als verkeersregelaars weten waar parcours langs gaat zodat makkelijke een alternatieve route gekozen kan worden.
  Hele dag een helikopter boven de stad is ook een beetje overdreven, geeft veel overlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *